HISTORIE EN GESCHIEDENIS VAN DRUMBAND HEELSUM.

 

DRUMBAND HEELSUM IS EEN RELATIEF JONGE VERENIGING, OP 11 OKTOBER 1985 WERD DE VERENIGING OPGERICHT DOOR DRIE OUD LEDEN VAN HEELSUM’S HARMONIE.

WIM GROS, PETER MEEUWISZ EN DIRK STUNNENBERG.

DE VERENIGING BEGON MET ELF SPELENDE LEDEN DIE MET OUDE OPGEKNAPTE INSTRUMENTEN VAN START GINGEN. ALS ENIGSTE WERD MET GEPASTE TROTS EEN BASSDRUM ALS EERSTE ZELF AANGKOCHT INSTRUMENT GEPRESENTEERD. HET GING VOORSPOEDIG MET DE VERENIGING, DE ZEER ENTHOUSIASTE LEDEN ZORGDEN MET AKTIES EN HET OPHALEN VAN OUD PAPIER VOOR DE NODIGE BASIS INKOMSTEN ZODAT IN DE LOOP VAN DE TIJD MEERDERE INSTRUMENTEN KONDEN WORDEN AANGEKOCHT. UNIFORMEN WERDEN GEMAAKT MET KLEDINGSTOF EN VEEL HULP UIT DE MODE-STOFFENWINKEL SHOP144, KOBALT BLAUW WERD DE KLEUR VAN DE CAPE’S, BROEKEN EN BARETTEN WERDEN GEKOCHT. HET EERSTE OPTREDEN WAS EEN SPRONG IN HET DIEPE.

KONIGINNENDAG 1986

DIT ZOU DE SHOW WORDEN, GEGEVEN OP HET FEESTTERREIN AAN DE BART CRUMSTRAAT IN HEELSUM. VOL TROTS SHOWDEN WIJ ONZE UNIFORMEN EN MUZIEK, HET WERD EEN HEUSE SHOW DIE MIDDEN IN DE WINTERMAANDEN BUITEN WAS INGESTUDEERD. HET WERD EEN SUCCSES, HET APPLAUS KLONK GEWELDIG EN DE EERST DRUK WAS ERAF. HIERNA IS HET VOORSPOEDIG VERLOPEN, SPONSORS KWAMEN EN STEEDS MEER OPTREDENS WERDEN TOEGEVOEGD AAN DE AGENDA. OOK KWAMEN ER NIEUWE LEDEN BIJ, DE VERENIGING STEEG NAAR ZO EEN TWINTIG LEDEN.

DIT AANTAL IS IN DE LOOP VAN DE JAREN VRIJ STABIEL GEBLEVEN EN DE LEDEN VAN HUN ZIJN NOG STEEDS NET ZO ENTHOUSIAST ALS DE LEDEN IN DE BEGIN PERIODE. IN 2010 IS MET GEPASTE TROTS HET VIJF-EN-TWINTIG JARIG BESTAAN GEVIERD. NOG STEEDS ZIT DRUMBAND HEELSUM VOL MET IDEEËN EN MAKEN DE LEDEN MET HUN EIGEN SOUND NOG STEEDS IEDER PUBLIEK ENTHOUSIAST…….NET ALS HET EERSTE OPTREDEN TIJDENS EEN MOOIE

KONINGINNENDAG IN 1986.

WAAR DRUMBAND HEELSUM OP DIT MOMENT STAAT KUNT U OP DE PAGINA OVER ONS LEZEN.

© COPYRIGHT - DRUMBAND HEELSUM 2018