• GROEPSFOTO LEDEN DRUMBAND HEELSUM 2016

IN OKTOBER BESTAAT DRUMBAND HEELSUM AL WEER 31 JAAR, DE VERENIGING DIE DOOR DRIE VRIENDEN IN 1985 IS OPGERICHT HEEFT IN AL DIE JAREN EEN EIGEN PLEK IN DE MUZIEKWERELD VEROVERD EN HEEFT NOG STEEDS EEN DRUKKE AGENDA MET ONGEVEER 30 TOT 40 OPTREDENS PER JAAR DOOR HEEL NEDERLAND.

HET CONCEPT VAN DE VERENIGING IS IN AL DIE JAREN NIET VERANDERD, MUZIEK MAKEN OP DE MANIER ZOALS DE OPRICHTERS HET VOOR OGEN HADDEN; LEKKER EIGENWIJS, MUZIEK MAKEN DIE JEZELF MOOI VIND EN ALLEEN BESLISSINGEN NEMEN WAARDOOR DE VERENIGING ZICH LEKKER VOELT EN MEESTAL IS DAT, WAAR DE EEN LINKS GAAT, GAAT DE VERENIGING RECHTS.

DE AFGELOPEN TWEE JAAR IS DE VERENIGING EEN NIEUWE WEG INGESLAGEN, NA HET OVERLIJDEN VAN MEDE OPRICHTER EN VOORZITTER WIM GROS HAD DE VERENIGING HET MOEILIJK, NA EEN TIJDJE DOORSUDDEREN EN DE KLAP DIE DE VERENIGING DAARDOOR HAD GEKREGEN TE VERWERKEN WERD DOOR DE JONGERE LICHTING BINNEN DE VERENIGING DE BOEL OPGESCHUD EN WERD HET DOEL GESTELD DAT BINNEN TWEE JAAR EEN NIEUWE MUZIKSTROOM INGESLAGEN ZOU WORDEN, NIEUWE INSTRUMENTEN AANGEKOCHT ZOUDEN ZIJN EN ALS KLAP OP DE VUURPIJL DE OVERIGENS NOG STEEDS MOOIE OUDE UNIFORMEN VERVANGEN ZOUDEN ZIJN VOOR NIEUWE.

DE NIEUWE MUZIKALE STROMING WERD AL RAP INGEZET, MEDE DANKZIJ GERRIT BOS, DIE DE NIEUWE MUZIKALE LEIDING OP ZICH HAD GENOMEN EN NIEUWE, VLOTTE MUZIEKSTUKKEN ARRANGEERDE, EN MET HULP VAN ENKELE MENSEN VAN VERSCHILLENDE BUURMUZIEK VERENIGINGEN WERD HET CONCEPT AL ERIN GESLEPEN EN WERD OOK TIJDENS DE OPTREDENS DE NIEUWE TENDENS WAARGENOMEN WAT DIRECT AL HELE POSITIEVE REACTIES OPLEVERDE.

DRUMBAND HEELSUM WAS NIET MEER DE VERENIGING WAARBIJ ALLEEN MAAR HARD GEMUSICEERD WERD, ER ZAT EEN VISIE ACHTER WAT DOOR DE HUIDIGE LEDEN HEEL GOED OPGEPAKT IS.

VORIG JAAR IS DE NIEUWE DRUMLINE VAN DE VERENIGING IN GEBRUIK GENOMEN, DE KEUZE VAN HET MERK TAMA WAS UIT DE GEDACHTEGOED VAN DE VERENIGING HEEL LOGISCH, EEN MERK DAT BIJ MARCHINGBANDS NIET ZO GEBRUIKT WORDT, DRUMBAND HEELSUM IS DE TWEEDE VERENIGING IN NEDERLAND DIE HET OP DEZE SCHAAL HEEFT DOORGEVOERD TOT GROTE TEVREDENHEID VAN DE LEDEN, HET IS EEN PRACHTIG MERK MET EEN HELE GOEDE KLANK EN EIGENSCHAPPEN, HET ALLERMOOISTE IS NOG DAT DE OVERLEDEN VOORZITTER ALTIJD AL EEN VOORSTANDER VAN DIT MERK IS GEWEEST, IN DIT GEVAL MAAKTE HET DE KEUZE WAT EENVOUDIGER EN BIJZONDER. BIJ DE LAATST GELOPEN AIRBORNE TOCHT TOONDE DE VERENIGING HAAR NIEUWE UNIFORMEN, DE KEUZE OM OUDE UNIFORMEN IN TE RUILEN WAS NIET MAKKELIJK MAAR BROODNODIG, DE PAKKEN WAREN BIJNA TOT OP DE NAAD VERSLETEN, MAAR DESONDANKS VONDEN WIJ DE PAKKEN NOG STEEDS ERG MOOI.

DE KEUS VAN DE NIEUWE KLEUREN WAS ER WEER EEN UIT DE GEDACHTEGANG VAN DE VERENIGING, LEKKER EIGENWIJS, EN OM EEN LINK TE LEGGEN NAAR DE VERTROUWDE HUISSTIJL MOEST ER IN IEDER GEVAL ZWART EN WIT IN ZITTEN, MAAR DAT PAARS DE BOVENTOON ZOU VOEREN WAS WEER EEN KEUZE OM HET NET IETS ANDERS TE DOEN.

PAARS IS NIET EEN KLEUR WAT VEEL GEBRUIKT WORDT IN MUZIEK UNIFORMEN, MAAR DOOR DE UNIEKE SAMENSTELLING DAT MEDE TOT STAND IS GEKOMEN MET DE FIRMA PISA UIT EINDHOVEN, IS HET EEN UNIFORM GEWORDEN DAT LEKKER FRIS EN EIGENWIJS IS.

KORTOM, DE VERENIGING LEEFT ALS NOOIT TEVOREN, ER ZIJN LEUKE OPTREDENS EN DE GEZELLIGHEID VOERT NA AL DIE JAREN NOG STEEDS HOOGTIJ.

MOCHT MEN INTERESSE HEBBEN EN EENS EEN KEER EEN KIJKJE WILLEN NEMEN, DE VERENIGING REPETEERT ELKE VRIJDAGAVOND VAN 19:30 tot 21:30 UUR IN DE RIJNKOM TE RENKUM, MAAR OOK TIJDENS DE OPTREDENS IS MEN VAN HARTE UITGENODIGD OM TE KOMEN KIJKEN.

DRUMBAND HEELSUM BLIJFT UNIEK EN IS MET HET IN GEBRUIK NEMEN VAN NIEUWE MUZIEK, NIEUWE INSTRUMENTEN EN NIEUWE UNIFORMEN KLAAR VOOR DE TOEKOMST.

© COPYRIGHT - DRUMBAND HEELSUM 2018